Opiskelijavetoiset yrittäjyys- ja ideahautomot

Yrittäjyysyhteisöjen kasvattaminen ja kehittäminen: Osahanke auttaa yrittäjyysyhteisöjä ympäri Suomen kasvattamaan toimintaansa ja tavoittamaan entistä enemmän opiskelijoita.

Yrittäjyysyhteisöt ovat opiskelijavetoisia, voittoa tavoittelemattomia organisaatioita, jotka tukevat ja kouluttavat nuoria yrittäjiä tai sellaiseksi pyrkiviä. Yhteisöillä on ollut merkittävä rooli Suomen startup-kulttuurin muodostuksessa, ja ne muodostavat kansallisen opiskelijayrittäjyyden ja kiihdyttämöjen verkoston.

Yrittäjyysyhteisöjen tarina alkaa vuodesta 2009, kun joukko pian Aalto-yliopistoksi yhdistyvien korkeakoulujen opiskelijoita päätti ryhtyä kehittämään yrittäjyyttä uudessa yliopistossa ja perusti Aalto Entrepreneurship Societyn, eli Aaltoesin. Aluksi pienimuotoinen toiminta kasvoi vähitellen suurimmaksi ja aktiivisimmaksi yrittäjyysyhteisöksi Euroopassa ja synnytti nykyään itsenäisesti toimivia tapahtumia kuten maailmanluokan startup-konferenssi Slush, Euroopan suurin hackathon Junction sekä parempia julkisia puhujia kouluttava Talk the Talk.

Aaltoesin innoittamana ja Suomessa kiihtyvän yrittäjyysinnostuksen myötä yrittäjyysyhteisöjä alkoi syntyä monissa muissakin korkeakoulussa ympäri maata, ja uusia syntyy edelleen.

Tutustu mukana hankkeessa oleviin yrittäjyysyhteisöihin:

Hankkeessa tehtyä

Hankkeessa on onnistuttu vakiinnuttamaan eri korkeakouluihin liittyvien yrittäjyysyhteisöjen muodostama kansallinen verkosto. Vakiintuneemmissa yhteisöissä on luotu uusia toimintamalleja, ja näitä sekä aiemmin hyväksi havaittuja toimintatapoja on jaettu muille yhteisöille ympäri Suomen.

Lisäksi on tuettu rahallisesti muita kuin pääkaupunkiseudun yrittäjyysyhteisöjä näiden toiminnan mahdollistamiseksi. Näistä muista yhteisöistä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta on myös järjestetty kuljetuksia syksyn 2019 FallUp -yrittäjyystapahtumaan Helsinkiin.