Opiskelijavetoiset yrittäjyys- ja ideahautomot

Yrittäjyysyhteisöjen kasvattaminen ja kehittäminen: Osahanke auttoi yrittäjyysyhteisöjä ympäri Suomen kasvattamaan toimintaansa ja tavoittamaan entistä enemmän opiskelijoita.

Yrittäjyysyhteisöt ovat opiskelijavetoisia, voittoa tavoittelemattomia organisaatioita, jotka tukevat ja kouluttavat nuoria yrittäjiä tai sellaiseksi pyrkiviä. Yhteisöillä on ollut merkittävä rooli Suomen startup-kulttuurin muodostuksessa, ja ne muodostavat kansallisen opiskelijayrittäjyyden ja kiihdyttämöjen verkoston.

Yrittäjyysyhteisöjen tarina alkaa vuodesta 2009, kun joukko pian Aalto-yliopistoksi yhdistyvien korkeakoulujen opiskelijoita päätti ryhtyä kehittämään yrittäjyyttä uudessa yliopistossa ja perusti Aalto Entrepreneurship Societyn, eli Aaltoesin. Aluksi pienimuotoinen toiminta kasvoi vähitellen suurimmaksi ja aktiivisimmaksi yrittäjyysyhteisöksi Euroopassa ja synnytti nykyään itsenäisesti toimivia tapahtumia kuten maailmanluokan startup-konferenssi Slush, Euroopan suurin hackathon Junction sekä parempia julkisia puhujia kouluttava Talk the Talk.

Aaltoesin innoittamana ja Suomessa kiihtyvän yrittäjyysinnostuksen myötä yrittäjyysyhteisöjä alkoi syntyä monissa muissakin korkeakoulussa ympäri maata, ja uusia syntyy edelleen.

Tutustu mukana hankkeessa oleviin yrittäjyysyhteisöihin:

Tärkeimmät toimenpiteet ja tuotokset


Yhteisöjen välisen yhteistyön lisääntyminen

Osahankkeen aikana Suomen yrittäjyysyhteisöt tiivistivät keskinäistä yhteistyötään vaihtamalla ideoita, järjestämällä tapaamisia sekä vierailemalla toistensa tapahtumissa.

Tavoitettujen opiskelijoiden määrä

Jokainen osallistunut yrittäjyysyhteisö pystyi hankkeen ansiosta tavoittamaan aiempaa enemmän opiskelijoita kehittämällä uusia tapahtumia tai kasvattamalla vanhoja, tiiviimmällä yhteistyöllä korkeakoulujen kanssa sekä tehokkaammalla markkinoinnilla.